Narážíte doma až na příliš mnoho much? Zbavte se jich skutečně rychle!


Léto máme všichni rádi, jenže teplé počasí neznamená jen koupání a večerní grilování. Potýkat se během léta musíme s hmyzem. Jak odpudit mouchy? 

Narážíte doma až na příliš mnoho much? Zbavte se jich skutečně rychle! 

K létu patří koupání, zábava, dobré jídlo a pití a rovněž mouchy. Snad každý si vybaví léto u babičky, kdy v kuchyni a ani jiných místnostech nemohla chybět zavěšená mucholapka. Dnes existují naštěstí i jiné způsoby, jak se dotěrných much zbavit. Pověšené mucholapky plné mrtvých mušek totiž nevypadají zrovna nejlépe. Všímáte si, že doma na parapetech nacházíte neustále nějaké malé mušky? Lítají vám po kuchyni mouchy a sedají vám na jídlo? Udělejte opatření, po kterých vás tento problém už nebude tolik trápit. 

pářící se mouchy

Proč doma mouchy máte? 

Ony i mouchy by raději lítaly někde venku, tak proč jsou neustále u vás doma? Je to prosté, láká je potrava, navíc si u vás doma pravděpodobně najdou i vhodné místo pro páření a nakladení vajíček. Zralé ovoce, ale třeba i odpadky je lákají nejvíce. Navíc čím větší teplo je, tím víc se jim daří. A zatímco venku mají i mouchy své přirozené nepřátele, doma jim můžete ublížit jen vy. Pokud ale necháte byť jen dvě mouchy v klidu nebo si nevšimnete množících se malých octomilek, během pár dní jejich počet může ohromně narůst. Je tak třeba jednat rychle. 

past na mouchy

Na co si dát pozor? 

Pokud hodně větráte, je dobré mít v oknech sítě proti hmyzu. Sítě ale zabrání vniknutí do vaší domácnosti jen větším druhům hmyzu. Co se týká octomilek a jiných drobných mušek, ty si cestu i skrze sítě v oknech najdou. Můžete nastražit pastičky, mucholapky nebo průhledné pásky kolem oken, na které se mouchy chytnou. Dbejte ale především i na prevenci. Nenechávejte na kuchyňské lince zbytky potravin, ovoce přikrývejte nebo jej dejte do lednice, pokud je ovoce měkké a hodně zralé, spotřebujte ho okamžitě. 

Je dobré také pravidelně vynášet odpadky, odpadkový koš se naučte i zavírat a nenechávejte jej otevřený. A v neposlední řadě hlídejte i odpady. Odpad v kuchyňském dřezu je také plný lákadel pro mouchy. Tak se ho naučte pravidelně čistit nebo ho prolévejte horkou vodou.